Apie mus

Cheestopia idėja atsirado besigilinant į sūrininkystės amatą ir skleidžiant edukacines žinias vartotojui apie Lietuvos mažuosius sūrininkus, apie jų gaminamus rankomis ir mažais kiekiais gurmaniškus sūrius. Lietuvių sūrio gamybos filosofija – nesiekti kopijuoti, o pagaminti panašų, kartu kitokį, unikalios receptūros sūrį. Kiekvienas sūrininkas kuria meno šedevrus. Mat sūrio skonis ir branda gali keistis priklausomai nuo oro, pieno riebumo, gamintojo nuotaikos, nuo pašarų, augalų, gėlių, kuriais maitinami gyvuliai.

To neįmanoma tiksliai kontroliuoti, kaip kad būtų didelėje gamykloje, kur pienas yra pasterizuojamas, pridedama priedų, skonis ir tekstūra turi būti visuomet tokia pati. Mažųjų lietuvių sūrių gamybos procese visuomet yra vietos skonių lavėjimui, skonių šokiui, skonių brandai ir įdomybėms. Labai svarbus akcentas, jog lietuvių mažieji sūrininkai kuria nuoširdų tiesioginį ryšį su valgytoju ir įgyvendina pasaulinio judėjimo “Slow Food” ideologiją mūsų krašte. Bendrystę. O valgytojui, kuris šiandien perka produktą, svarbu ne tik jo skonis, bet ir tam tikros vertybės: gamtosauga, atsakomybė už teritoriją, kur buvo gaminamas produktas.

Mūsų idėja – tai sveikatai naudingas užkandis, tiek mažam ir dideliam, kuris apjungia sveiką pasaulėžiūrą tvarumo santykiuose, gamtoje ir bendrystės skatinimą, patogumą šiame įnirtingame gyvenimo chaose. Pristatome liofilizuotus Lietuvos mažųjų ūkininkų sūrius. Cheestopia – tai gamtos ir laiko didybė gabalėlyje.

O kas gi tai? Tai anksčiau apkalbėti gurmaniški pieno šedevrai, kurie buvo džiovinami šaltyje – liofilizuojami. Po liofilizacijos proceso sūris nekeičia savo formos, tūrio, spalvos, išsaugomos jo aromatinės ir skoninės savybės (skonis šiek tiek suintensyvėja). Tik tekstūra tampa specifinė – puri ir traški, gal kartais kietoka, it karamelės kvadratėlis. Kai kurio sūrio gabalėliai yra kieti, priklausomai nuo sūrio brandinimo trukmės. Na, bet nereikia išsigąsti sūrio kietumo. Palaikius sūrį burnoje, jis pradeda tirpti. Tai saldumynų alternatyva. Tad šį sūrį gali valgyti visi!

Šis maisto apdorojimo procesas, dėl savo utopiško poveikio produktui, mums leidžia būti lankstiems ir pasiūlyti ilgai negendantį, nesunkų, tikrai ypatingo skonio užkandį, kuriuo galės mėgautis keliautojai, alpinistai, jachtuotojai, įveikiantys ilgus nuotolius dviračiais, motociklais, daug dirbantys ir daug laiko praleidžiantys kelyje, mūsų vaikai, paaugliai, senjorai.

Brandintas sūris turi labai mažai laktozės, nes brandinimo metu sūryje vykstantys sudėtingi biocheminiai ir fermentiniai procesai skaido pieno cukrų ir baltymus, todėl sūris tampa lengvai virškinamas ir išsaugo visas biologiškai aktyvias medžiagas. Brandintame liofilizuotame sūryje cukrų (t.y. laktozės) išlieka tikrai mažai (praktiškai nėra) tad tokį gaminį gali vartoti ir laktozės netoleruojantys asmenys. Vienas iš svarbiausių privalumų.

Tai ateities maistas, kurį gali pasiimti keliaudamas karštą dieną į pajūrį, ar šaltą – kopdamas į kalną. Kurio pagalba gali siųsti Lietuvos dalelę savo artimajam, gyvenančiam už Atlanto vandenyno ar Naujojoje Zelandijoje. Būkime sveiki.

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę