Dažniausiai užduodami klausimai

Šaltyje džiovinti sūrio gabalėliai keliauja per tą patį greitą šaldymo procesą, kuris atliekamas liofilizuojant vaisius ir daržoves. Reguliariai užšalusiame maiste susidaro ledo kristalai, kurie gali pakenkti maisto struktūrai, spalvai, skoniui ir maistinėms medžiagoms. Prisiminkime apie šaldytas braškes, kaip jos atrodo, kai jos yra atšildomos.

Priešingai, liofilizuotas - greitai užšaldomas maistas yra užšaldomas taip greitai, kad ledo kristalai nespėja susidaryti, o tai išsaugo tekstūrą, struktūrą ir skonį. Pirmiausia sūris užšaldomas greituoju būdu, tada dedamas į vakuumą. Tai leidžia sublimuoti - vandens molekulėms išgaruoti.

Vanduo pereina iš kietojo pavidalo į dujas, nepraeidamas per skystą būseną. Galutinis rezultatas - sūris, kuris atrodo, kvepia ir turi tas pačias sūrio savybes, tik turintis papildomų privalumų – galiojimo laiką: atidarytame indelyje šaltyje džiovintas sūris gali galioti iki 20 metų. Tačiau mūsų komanda rekomenduoja jį sunaudoti per metus po atidarymo.

Įprastasis sūris, net ir laikomas šaldytuve, dviejų savaičių bėgyje pasidaro netinkamas vartojimui ir išauga pelėsis. Tam daro įtaką mikroklimatas esantis mūsų šaldytuve - drėgmės lygis ir temperatūra. Šaltyje džiovintam sūriui šie faktoriai neturi jokios įtakos laikant kambario temperatūroje sandariame inde.
Rekomenduojama sūrio dienos norma suaugusiam žmogui yra 40 g. Sūryje yra ne tik svarbių organizmui medžiagų, tokių kaip aukštos kokybės proteino su amino rūgštimis, vitamino A, vitamino D ir vitamino B12, bet ir sočiųjų riebalų, cholesterolio bei druskos.
Cheestopia šaltyje džiovinti sūriai yra premium, gurmaniškas, praktiškas produktas. Tai ne pramoninės gamybos, o rankų darbo, gaminamas limituotais kiekiais funkcinis maistas.

Tai aukščiausios kokybės inovatyvus užkandis, skirtas numalšinti alkį, o ne persivalgyti ar pavalgyti.

Tai produktas - turintis daug privalumų, kurie sutelpa į sveikuoliškų užkandžių sąvoką. 100g šaltyje džiovinto sūrio yra skirta mėgautis subtiliais skoniais bei pasisemti koncentruoto maistingumo bei probiotikų, slypinčių natūralaus sūrio gabalėlyje kelionės ar poilsio metu, nebijant, kad jis suges, ištiž, suteps pirštus, augantiems vaikams, bręstantiems paaugliams - pietų dėžutėse, dirbantiems protinį darbą, senjorams, kuriems kartais trūksta reikalingų maistinių medžiagų.

Sūris, be kitų privalumų, taip pat vaidina svarbų vaidmenį gydant osteoporozę. Tad kokybė, privalumai, gamybos tiražas ir esami kaštai sudaro kainą.
Kadangi ingredientai yra Lietuvių mažųjų sūrinių sūriai, jiems nėra privaloma nurodinėti sūrių energetinių verčių. Sūrio rodikliai keičiasi, kaip ir pieno (priklausomai nuo metų laiko, kuo šeriami gyvuliai). Tik keletas produkto tiekėjų yra pateikę šią informaciją, kurie yra atlikę pieno normalizaciją.



Kad būtų aiškiau, esame padarę čederio sūrio palyginimą: tad riebumas tik paintensyvėja sūrį džiovinant šaltyje. Standartinė sūrio porcija - 160 g. Liofilizuoto sūrio atitikmuo būtų apytiksliai 100 g.

Pastebėjome tai, jog visų pagrindinių maistinių medžiagų ir energinė vertė liofilizuotame produkte buvo 1,4-1,5 karto didesnė. Angliavandenių reikšmių skirtumai atrodo patys didžiausi, bet šio aspekto kol kas nesiimtume vertinti, tik akivaizdu, kad cukrų (t.y. laktozės) kiekis yra minimalus (praktiškai nėra, todėl tokį gaminį gali vartoti laktozės netoleruojantys asmenys).
0
    0
    Jūsų krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę