Sūrių naudos

NAUDA:

Ožkos pieno sūris:

Puiki alternatyva įtraukti produktus į mitybos racioną tiems, kurie yra alergiški sūriui, pagamintam iš karvės pieno. Jis puikiai pasisavinamas ir nesukelia skrandžio veiklos sutrikimų, nes ožkos piene beveik nėra baltymo alfa-1s-kazeino – taigi jis dar laikomas ir hipoalerginiu.

Ožkų pienas – tikras naudingųjų medžiagų, vitaminų ir elementų lobynas. Žmonės, vartojantys jį reguliariai, gauna visą būtinų vitaminų komplekso dozę, o tai teigiamai veikia visą organizmą bei saugo nuo avitaminozės, pagerina virškinimo trakto būklę, sumažina vėžio išsivystymo riziką, pagerina imuninės sistemos būklę.

Teigiamai veikia visos nervų sistemos darbą. Biologiškai aktyvios medžiagos gerina veido spalvą, lėtina odos senėjimą ir užtikrina jos elastingumą. Ožkų pienas palaiko sveiką skydliaukę ir širdies kraujagyslių sistemą, stiprina kaulus, dantis, nagus ir plaukus, gerina atmintį ir didina darbingumą.

Vitaminai ožkų piene padeda atsigauti po peršalimo ir net daug rimtesnių ligų, chirurginių operacijų. Reikėtų pažymėti, kad sūryje yra mažiausiai cholesterolio, natrio. Todėl jis gali būti naudojamas sergant diabetu, širdies ligomis.

Produktas yra beveik visiškai absorbuojamas, prisotindamas organizmą sveikais sočiaisiais riebalais.

AVIES PIENO NAUDA:

Avių pienas yra puikus baltymų eliksyras. Maždaug trečdaliu daugiau energijos nei karvių ar ožkų piene, mažina riebalų sankaupas, didina energijos sąnaudas ir yra lengviau metabolizuojama- todėl dažnai jį renkasi sportuojantys ir aktyviai gyvenantys žmonės.

Jame yra daugiau baltymų, sočiųjų riebalų, vitaminų ir mineralų, ypač kalcio, geležies, magnio, fosforo cinko ir natrio nei kitame piene. Avių piene yra vitamino C, folio rūgšties bei 10 pagrindinių amino rūgščių. Tai yra natūrali prevencija prieš ligas, negalavimus ir avitaminozę.

Avių pienas taip pat rekomenduojamas sergantiems egzema, astma ar kitomis alerginėmis ligomis. Avių pienas yra natūralus kraujospūdį mažinantis “vaistas”. Žmonės, kuriems pasireiškia netoleravimas karvių ar ožkų pienui, gali pastebėti, kad avių pieno produktai yra vieninteliai pieno produktai, kuriuos gali saugiai valgyti- jis yra labai lengvai virškinamas.

SŪRIO NAUDA:

1. Sūrio vartojimas stiprina kaulus, dantis, nagus ir plaukus;

2. Sūrio vartojimas palaiko sveiką skydliaukę ir širdies kraujagyslių sistemą;

3. Sūrio vartojimas gerina atmintį ir didina darbingumą;

4. Sūrio vartojimas užtikrina organizmo prisotinimą sveikais sočiaisiais riebalais;

5. Sūrio vartojimas apsaugo organizmą nuo avitaminozės;

6. Sūrio vartojimas pagerina imuninės sistemos būklę;

7. Sūrio vartojimas sumažina vėžio išsivystymo riziką;

8. Sūrio vartojimas normalizuoja kraujo spaudimą;

9. Sūris yra puikus baltymų šaltinis;

10. Sūrio vartojimas gerina virškinamojo trakto būklę.

11. Sūrio vartojimas padeda atsikratyti nemigos;

*Visoms teigiamoms sūrio savybėms pasisavinti, rekomenduojama sūrio paros norma žmogui- 40g.

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę